2. 04.

Autor:

Od Nového roku si někteří lidé dávají předsevzetí. V našem znojemském TyfloCentru jsme se od půlky ledna začali učit angličtinu a němčinu.  Jedná se o službu našim klientům. Snažíme se vyjít vstříc potřebám účastníků kurzu,  a tak klademe důraz zejména na konverzaci, náslech cizího jazyka. K tomuto účelu jsou nám velkou pomocí internetové jazykové kurzy pro nevidomé.  Slabozrakým klientům připravujeme výukové materiály ve zvětšeném černotisku.  Zadáním při plánování našich jazykových kurzů byla schopnost konverzace v cizím jazyce.  Na úvod vyučovací hodiny si řekneme zajímavost ze života v cizích zemích.  Pak následují praktická cvičení a jako oblíbená tečka je anekdota v cizícm jazyku.  Jsem vděčná za naše velmi motivované klienty, kteří se připravují na výuku důkladně. Učí se slovíčka i gramatiku.  Nyní několik postřehů , které zazněly jako zpětná vazba. „Rozšiřujeme si obzory.“ „Chci prohloubit své znalosti a učit se.“ „Vzpomínám na dětství, kdy jsem ovládal dokonce i švabach.“  Závěrem chci zdůraznit, že mám respekt před našimi klienty.  Obdivuji jejich schopnost , vůli  a chuť poznávat něco nového  a náročného. Děkuji jim za projevenou důvěru. Lektorka.



TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS