21. 09.

Autor:

Ve čtvrtek 17. září jsme se s našimi klienty vydali poznat tajemství „hry“ s názvem Geocaching. Geocaching je velkou zálibou jednoho našeho klienta, pana Dušana Kučery. Připravil si pro nás hezké povídání o této hře a také nám ukázal, jak mohou i lidé se zrakovým postižením získávat „lovit“ cashe. My jsme se vydali hledat casche do Slavkova u Brna a užli si při tom spoustu zábavy při pěkném slunečném počasí.

Co to vlastně geocaching je?

Je to zajímavá hra, ve které je trochu sportu, turistiky a zeměpisu. Hledají se ukryté schránky pomocí zeměpisných souřadnic a skrytá schránka neboli poklad se nazývá cache (používá se i český název keška).

Jednou ze základních myšlenek geocachingu je umísťování keší na zajímavá místa. Jejich úkolem je přivést zúčastněné do tajemných zákoutí, ať už v České republice nebo po celém světě. V popisu keše neboli listingu bývá vysvětleno, čím je místo zajímavé a proč právě zde byla tato keška založena. Často jsou keše ukrývány na velmi frekventovaných místech, kde i jejich nalezení může být velkou zábavou.

Zjednodušeně řečeno se jedná o hru, ve které někdo někam schová krabičku, do níž vloží logbook, tužku, případně další předměty. Poté publikuje informace o poloze této keše na internetových stránkách geocachingu, aby ji další mohli nalézt.

Děkujeme panu Dušanu Kučerovi za skvěle připravené povídání a perfektní ukázku v terénu.

Dále děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili a těšíme se na další akce s vámi.



TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS