28. 11.

V úterý 1. listopadu jsme měli ve znojemském TyfloCentru na programu výtvarné tvoření na téma podzim. Pracovnice TC nasbíraly podzimní listí různých tvarů i barev, abychom je potom mohli společně obdivovat. V prostorách TC se sešlo pět klientů i se svými doprovody v patřičném „pracovním oděvu“.

Na stole bylo přichystáno velké množství podzimního listí, které jsme nejdříve poznávali hmatem. Na plastové tácky jsme si nachystaly tři základní prstové barvy: červenou, žlutou, zelenou, a ty jsme pak dále použili na vytvoření dalších barev: modrá, oranžová, hnědá…

A co vlastně obnáší prstové barvy? Jsou to rychleschnoucí barvy pro malování prsty. Prstové barvy mají mnoho využití, kromě jiného slouží jako výborná pomůcka pro rozvoj jemné motoriky a představivosti. My jsme se rozhodli pro otisky rukou jakožto otisky podzimního listí.

Nejprve jsme prstové barvy nanesly na prst a tím obkreslili tvar vybraných podzimních listů. A hned potom jsme se už mohli pustit do samotných otisků. Z plastových tácků jsme si nanesly barvy na naše dlaně a těmi pak vytvářeli libovolně otisky rukou na připravené tvrdé A4 a A3. Při vyzkoušení různých barevných variant jsme si užili opravdu hodně legrace.

Výsledné otisky rukou byly použity jako podklad pro výzdobu našich prostor a pro výstavu fotografií při příležitosti Oficiálního otevření nových prostor TyfloCentra ve Znojmě.

Fotogalerie

Podzimní tvoření s prstovými barvami, 1. 11. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS