16. 03.

Protože se nám blíží Velikonoce, svátky jara a jeden z nejvýznamnějších křesťanských svátků, rozhodli jsme se s klienty jarní výtvarnou dílnu zaměřit právě na toto téma. Jedním z velikonočních symbolů je vejce, které je v mnohých kulturách symbolem plodnosti, života a vzkříšení. Navíc zdobení skořápek sahá až do pravěku, proto jsme se rozhodli tuto tradici neporušit a namalovat si kraslice, které jsme ozdobili pomocí laků na nehty. Použili jsme jednoduchou, ale ve výsledku krásnou metodu barvení vajec. Připravili jsme si misku s vodou, do ní nakapali laky na nehty ve vybraných odstínech a promíchali párátky či špejlemi. Po nachystání vzorů jsme vyfouklé vajíčko připevnili na špejli a ponořili do vody s obrazcem. A výsledky opravdu stály za to! Každá kraslice byla originál a klienti z této techniky byli nadšení. Dle jejich slov: „Něco tak jednoduchého a pěkného už dlouho neviděli.“ a „Nová technika barvení vajec je velmi rychlá a určitě ji zkusíme i doma.“ Každý klient si vytvořil minimálně tři kraslice. Na dozdobení slavnostního velikonočního stolu jsme na závěr dílny zasadili osení do nazdobených pet lahví. Klienti si do osení ihned zapíchli nazdobené kraslice a odcházeli s pocitem dobře vykonané práce. A většina se těšila, jak ukáže své krásné výrobky doma a jak budou všichni ohromeni!


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS