16. 03.

Co je to kočičí kavárna? To je kavárna jako každá jiná – můžete si objednat kávu, čaj, nealko, pro mlsouny mají i zákusky a dorty. Kromě toho si ale můžete pohladit kočky, pohrát si s nimi nebo je pozorovat, jak se kočkují mezi sebou. V Brně se v současné době otevřelo více kočičích kaváren, my jsme se rozhodli navštívit kočičí kavárnu Na stromě na ulici Špitálka.

I když byla aktivita plánovaná na páteční odpoledne, nenechalo si ji ujít 7 klientů z Brna a jeho okolí. Při příchodu do kavárny nás její majitelka seznámila s fungováním kavárny, představila nám své kocourky a poprosila nás, abychom dodržovali pravidla, která mají pro návštěvníky své kavárny stanovena. Nejdůležitější z nich je nekrmit kočky a nerušit je, když spí nebo si nechtějí hrát. V průběhu návštěvy majitelka kavárny klientům zodpovídala jejich dotazy ohledně kocourů a všeho ostatního, co je zajímalo.

A co jsou tedy kocourci, obývající kavárnu Na Stromě, zač? V kavárně našlo domov pět kocourků narozených na jaře roku 2015. Čtyři z nich pocházejí z útulku Tibet v Bučovicích – Florián, Alfons a bráchové Dovi a Dopo (pojmenovaní podle slovenských slov dovidenia a dopočutia). Pátého kocourka, Bartoloměje, přinesla paní s prosbou, zda by se o něj v kavárně mohli postarat. Další kocourky však už kavárna nepřijímá.

Naši klienti byli z kocourků nadšení. A i kocourci byli zvědaví, kdo k nim přišel na návštěvu – všechny klienty přišli pozdravit a očichat. Klienti je za to hladili a hráli si s nimi. Trochu jsme měli strach, jak budou kočky reagovat na vodícího psa, se kterým jedna klientka přišla. Výsledek? Pes v klidu seděl v rohu místnosti a zvědaví kocourci chodili za ním a pozorovali jej.

Moc se nám v kavárně Na stromě líbilo a určitě ještě někdy kocourky navštívíme.

Fotogalerie

01_Mazlení s kocourkem


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS