11. 10.

V rámci Brněnských dnů pro zdraví jsme v úterý 27. 9. 2016 připravili pro naše klienty a případné zájemce z řad veřejnosti happening v krásném prostředí kousku přírody uprostřed města.

Tématem podzimního happeningu bylo Nevidomí a bylinky se poznávají.  Bylinky bylo možné poznávat nejen zrakem, ale především čichem a hmatem. Pro účastníky byla k dispozici sušená levandule, kterou bylo nutno nejdříve odrhnout a procvičit si tak jemnou motoriku. Následně se vyráběli vonné pytlíčky a každý si pak mohl domů odnést maličkost, která provoní šatník a zároveň bude krásnou připomínkou příjemně stráveného slunného odpoledne. Levanduli a i další bylinky bylo možné si ohmatat a očichat, ale paní Zlata si také připravila i povídání o vlastnostech a účincích bylinek jako jsou levandule, oregano, šalvěj, máta či jitrocel a zájemci mohli i ochutnat nápoje z meduňky, oregana nebo šalvěje.

Aby nebyl happening jen sedavou záležitostí, mohli se účastníci protáhnout při cvičené jógy. A jelikož po aktivním pohybu účastníkům vytrávilo, mohli si zájemci u ohně opéct špekáčky, sýr nebo chleba.

Na závěr happeningu se další výzdoby dočkal strom TyfloCentra, který v zahradě ozdobili účastníci happeningu konaného na jaře keramickými i dřevěnými korálkami. Na strom přibyly cedulky s několika hesly vystihujícími poslání TyfloCentra.

Děkujeme všem, kteří se Happeningu zúčastnili, že se rozhodli strávit odpoledne v naší společnosti, všem kolegům z TyfloCentra, kteří se podíleli na organizaci a také paní Mičolové, která nám umožnila uspořádat happening v Přírodní zahradě u smrku.

 

Fotogalerie

04_jde-nam-to-pekne-od-ruky


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS