27. 05.

IMG_20190523_115657 IMG_20190523_115608 IMG_20190523_115709 IMG_20190523_120251 IMG_20190523_120253Piknik v trávě

Vzhledem k jarnímu období se uskutečnil první, a snad ne poslední piknik v trávě. Nejprve jsme připravovali laskominy v naší cvičné kuchyňce, které jsme poté zabalili do piknikové tašky, která je přímo uzpůsobená piknikům. Naleznete v ní talířky, hrnečky, příbory, ubrousky, solničku a pepřenku. Součástí tašky je i termo prostor na uskladnění pochutin. A velmi důležitou částí je i pikniková deka, bez které by piknik nebyl piknikem. Všechny tyto částí jsou v úhledném stejno barevném provedení.

Takhle vyzbrojeni jsme navštívili nedaleký park, kde se klienti učili obsluhovat piknikovou tašku a vlastně přichystat celý piknik. Počasí nám tedy úplně nepřálo, ale náladu nám to nezkazilo. První piknik proběhl v příjemné náladě a troufám si říct, že i jídlo konzumované venku má daleko jinou a lepší chuť.  Piknik je nevšední zážitek, na který se budeme těšit i příště.

 

Co je to piknik??

Piknik je specifický druh stolování, při kterém se ono stravování pořádá venku. V ideálním případě se stravování uskutečňuje pod širým nebem někde na louce, v parku, v letním kině apod. za přítomnosti zvuků okolní přírody. Piknik je součástí rodinných výletů či akci, různých sešlostí, firemních či církevních schůzek. K pikniku neodmyslitelně patří piknikový koš, ve kterém se veškeré jídlo donáší.

Piknikový koš

Piknikový koš je koš, který slouží k přenosu potravin z místa zhotovení k místu podávání a uchování požadované teploty.

Původně byl zcela jednoduchý a skromný. V dnešní době jsou však některé piknikové koše prodávané gurmánskými obchody poměrně velké a komplikované, s izolovanými prostory k uspořádání teplých a studených jídel a nádobí včetně sklenic a porcelánových talířků, které jsou zajištěny v kapsách spolu s příbory, kořením apod. Mnoho moderních piknikových košů má speciální skladovací část, která přidržuje i např. láhev vína.

Zdroj: wikipedia


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS