12. 02.

V pátek 12.2. jsme navštívili obchodí dům IKEA.

Klienti z brněnského a znojemského TyfloCentra se setkali v obchodním domě Vaňkovka a společně se odtud vydali zkoumat moderní trendy v bydlení. Hned, jak jsme vešli, oslovil nás nenápadný pán v tričku z nápisem IKEA. Představil se nám a ukázalo se, že je to ředitel brněnského obchodního domu. Byl velice rád, že tam naše zrakově postižené klienty vidí a požádal nás, abychom si všímali nedostatků, které by jim nějak komplikovaly prohlídku obchodního domu. Chtěl, abychom na takové problémy upozornili. Zkrátka, jeho jednání bylo velice vstřícné a to se cení.

Jak taková návštěva probíhá?

Prohlídka obchodního domu bez nakupování? Někomu se to možná zdá zvláštní. K čemu je dobré projít si a prohlédnout obchodní dům a nábytek? Klienti šli ve skupince, pracovnice TyfloCentra Eva a Eliška je provázely každým pokojem a upozorňovaly na technické „vychytávky“ různých kusů nábytku a na zajímavá řešení interiéru. Takto jsme prošli celá dvě patra IKEA a prohlídka  trvala skoro 3 hodiny.

Co nás nejvíc zaujalo

Zvláštní pozornost jsme věnovali vnitřnímu uspořádání šatních skříní. Klienti prozkoumali plnovýsuvné koše a zásuvky, sklápěcí závěsné tyče či pořadače na drobný textil. Poté jsme si prohlédli pohodlné sedačky. Klienti nelenili a zkoušeli, na které z nich se nejlépe sedí. Následovalo oddělení kuchyní, ve kterém jsme se zdrželi nejdéle. Každý by si tu vybral podle svého gusta – někomu se líbily kuchyně klasické, někomu moderní. My jsme se zaměřili především na vnitřní vybavení skříní a šuplíků. Viděli jsme otočné karusely do rohových skříní, které umožňují snadný přístup ke všemu nádobí, plnovýsuvné potravinové skříně s košíky, kam se dá přehledně uložit velké množství potravin a zajímavé byly i šuplíky s tlumičem, který tlumí dojezd šuplíku a tak je zavírání úplně tiché. Na závěr jsme se nechali inspirovat množstvím doplňků, textilu, svíček a květin.


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Ikea“

  1. NIKOL TOMANOVÁ:

    Návštěvu v obchodním centru Ikea bych zhrnula do jediného slova – parádička. Moc se mi to líbilo. Fotka, kde jsem s manželem a Pavlem na pohovce, mluví sama za sebe. Prostě jsme si tuto prohlídku opravdu užili. Eva Indrová nás provedla po různých odděleních a myslím, že už mám představu, co si pořídím do našeho domečku.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS