21. 05.

Druhý květnový týden jsme se vydali s vyškovskými klienty do místní výrobny svíček Břetislava Gregora, která ve Vyškově funguje již řadu let a dodává svíčky nejen na běžný trh, ale také vyrábí unikátní kusy přímo na zakázku k významným příležitostem.

Hned po příchodu do areálu svíčkárny nás přivítal usměvavý pan Gregor s manželkou, kteří tvoří jediný personál této malé rodinné firmy. Po usazení do pohodlných křesel přímo uprostřed dílny nás pan Gregor seznámil se sortimentem, který již řadu let nabízí a s postupy, kterými jednotlivé svíčky vyrábí.

Hned po úvodním slovu začal pro klienty malý „haptický maratón“ 🙂 , kdy jim byla téměř hodinu v kuse představována jedna svíčka za druhou – klienti si tak mohli ohmatat celou řadu tvarů, svíčky hladké či s vystouplými reliéfy, různé druhy odlitků a malých ozdob, které se dolepují na hotové svíce či knoty různých tlouštěk a délek. Poté dal pan Gregor kolovat celou řadu reliéfních silikonových forem, pomocí nichž se odlévají složitější tvary a nabídl k přičichnutí vonný olej, používaný k aromatizování horkého vosku. Nakonec aktivně zapojil všechny účastníky besedy možností nazdobení vlastní svíčky samonahřívacími ozdobami, dolepovanými na hotové výrobky.

Na závěr besedy si mohli klienti zakoupit na památku jakoukoli svíčku ze sortimentu firmy – např. ve tvaru jablka, antického sloupu či s logem města Vyškova.

Bylo vidět, že si pan Gregor dal na celé besedě velice záležet a troufnu si říci, že jako jediná z dosud uskutečněných akcí nabídla klientům nejvíce hmatových zážitků. Proto mu patří velký dík.

Fotogalerie

Exkurze do výrobny svíček ve Vyškově, 10. 5. 2010


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Exkurze do vyškovské výrobny svíček“

  1. Eliška Škrancová:

    opravdu moc hezká akce. taky by se mi tam libilo, mám ráda rodinné firmy

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS