20. 05.

Nápad na návštěvu lanového centra vyšel od jedné z našich klientek, která také s přípravou akce aktivně pomáhala. Skupinka 4 klientů se svými průvodci tak vyrazila do Brna do lanového centra Proud v úterý 18. května 2010. Další účastníci se přidali v Brně.

V lanovém centru už na nás čekali s připraveným programem, který jsme domlouvali dlouho dopředu tak, aby vyhovoval našim klientům s těžkým postižením zraku. Nejdříve jsme si na rozehřátí zahráli na loučce různé zajímavé hry (např. dvojice se hledaly poslepu podle indicíí, které si každý vylosoval a které se mohly nejen prohlížet hapticky, ale také ochutnávat). Následoval nácvik pohybu na laně a jištění na nízkých překážkách (cca půl metru nad zemí). Instruktorka lanového centra Alice vždy kontrolovala, zda děláme všechno správně a opravovala a upravovala jištění a úvazy. Odvážnější z nás si mohli zkusit i pohyb na vysokých překážkách. Vždy jsme dbali na maximální možnou bezpečnost lezců. Kdo se na vysoké překážky neodvážil, mohl se bez problémů vrátit k těm nízkým a dosyta si zalozit tam. A nejšikovnější klienti s zkusili i zdolání tandemové překážky. A povedlo se jim to! Právě týmová spolupráce dvou osob při překonávání překážek je tím největším zážitkem z lanového centra.

Po třech hodinách sportovních výkonů na lanech přišel vhod oběd v nedaleké restauraci. A pak už jen cesta autobusem domů, během níž jsme si nadšeně o našich dojmech a zážitcích povídali. A za rok jedeme znovu !

Fotogalerie z akce zde:


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Spidermanni ze Znojma v lanovém centru Proud“

  1. Petra Šeneklová:

    Výlet v lanovém centru se mi moc líbil. Užila jsem si tam spoustu adrenalinu, ale i strachu. Nejlepší ze všeho byla teamová překážka, ale to jsem si řekla až potom, co jsem ji pokořila. Už se těším, až se pojde znovu.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS