1. 10.

Čtvrtý ročník již tradičního letního rehabilitačního pobytu pro mládež s výukou PC, který pořádá TyfloCentrum Brno, ohodnotili účastníci jako nejpohodovější a nejlepší. Proč? V týdnu od 16. do 22. srpna se sešla na Rychtě Krásensko výborná parta dvanácti účastníků ve věku 16 až 22 let a stejný počet dospělých vedoucích a lektorů. Také nám vyšlo počasí a bavil nás jak volnočasový program, tak „pracovní“ téma.

Jako každý rok se mladí lidé se zrakovým postižením přijeli na Krásensko nejen bavit, ale i rozvíjet dovednosti a znalosti důležité pro ovládání složitých programů na počítači. Tématem, které spojilo odborné přednášky s týmovou prací na projektu, bylo opět „rádio“. Dobrovolně rozdělené skupinky o čtyřech členech si musely poradit s obsahovou i technickou stránkou a připravit za necelý týden dvacet minut vysílání. V něm mělo být zastoupeno zpravodajství, maximálně tři písničky, mohla být reportáž, reklama či rozhovor.

S úkolem se nejlépe poprala skupinka Denisy, Evy, Petry a Martina – alias Rádio Hrom – rádio, které posluchače ohromí. Téměř profesionální zpracování, příjemnou atmosféru a jasnou „tvář“ rádia ocenila porota lektorů hodnotnými věcnými cenami od sponzorů. Na druhém místě skončilo Rádio Happy – Tomáš, Kristýna, Lucka a Verča. Třetí byli redaktoři Rádia Mijakor aneb Honza, Ondra, Radek a Michal.

Doplňující volnočasový program letos vypustil ověřené aktivity a snažil se nabídnout novinky. Největší ohlas měla čtyřhodinová dramatická lekce v režii Aničky Horké. Když se účastníci přestali stydět a vžili se do rolí, úžasně se odreagovali a pobavili. Málem zameškali i večeři. Další hravé odpoledne připravili venku volnočasáci Pavla a David. Poslepu si venku zahráli i jinak vidící průvodci, kteří ani nečekali, že se tak zabaví.

V rámci celodenního výletu jsme společně zvládli desetikilometrový pochod do Sloupu a prohlídku Sloupsko-šošůvské jeskyně, ačkoliv celý den nepříjemně mžilo. Večer nám zpříjemnilo pohodovou hudbou duo mladých hudebníků – kapela Groovey, kteří mají v repertoáru písně Simona a Garfunkela. Kromě toho jsme navštívili vyškovský dinopark, hráli pétanque, opékali a zpívali u táboráku s kytarou. Neobvyklým zážitkem pro všechny byla možnost vyzkoušet lukostřelbu s úpravou pro nevidomé, kterou přivezl a trpělivě každému vysvětloval Ondra Kodet, jeden ze tří nejlepších českých nevidomých lukostřelců.

Už nyní se těšíme na příští rok, kdy jsme si slíbili další „krásenské dostaveníčko“. Na léto 2010 nyní vzpomínáme u fotek a nahrávek rádií, které jsou k dispozici i široké veřejnosti na webu TyfloCentra Brno na webové stránce letošního pobytu.

Fotogalerie

Pobyt s výukou PC na SEV Rychta Krásensko, 16. až 22. 8. 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS