23. 03.

Neobvyklou výtvarnou dílničku připravily svým klientům na začátku března pracovnice z Břeclavi. Nakoupily nejlevnější obyčejná mýdla bez přidaných krémů či vůní, které nastrouhaly na jemné kudrlinky, vymyslely zdraví neškodlivé aromatické přísady (citrónovou kůru, mletou skořici a tymián) a na jedno odpoledne proměnily klubovnu TyfloCentra na mýdýlkářskou manufakturu.

Z pěti příchozích klientů – tří žen a dvou mužů – se původně chtěli aktivně zapojit jen tři. Hmotu vytvořenou z nastrouhaných mydlinek a trochy vody, rozpouštěnou ve vodní lázni, dostávali vyrábějící postupně. Když pánové viděli, jak je to snadné, rádi přidali své ruce k dílu a také se „zašpinili“. „Vznikaly nám tady srdíčka, kuličky, válečky, květinky, čtverečky i placky, dokonce pár nazdobených z legrace křupkami,“ okomentovala výrobky pracovnice Žaneta Benešová. Některá mýdla se zabarvila dožluta vlivem přidané citrónové kůry, jiné vypadaly se skořicí jako vánoční cukroví, tymiánová měla svou původní bílou barvu a kousky bylinky v nich tvořily nesouměrný vzorek.

„Klienty výroba opravdu bavila, dokonce se zapojil i jeden pán, který nikdy výtvarce neholdoval. Za doporučení této výtvarné aktivitky děkujeme kamarádům z letní pobytové akce pro mládež se zrakovým postižením, u nichž jsme se inspirovali,“ uzavřela milé odpoledne pracovnice Jiřka Falková a dodala, že určitě budou v Břeclavi hledat další nápady vyhovující většině klientů, které kromě očí trápí už také špatné prsty.

Fotogalerie

Výtvarné aktivity v Břeclavi - voňavá mýdýlka, 8. 3. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS