1. 04.

V úterý 22. března 2011 vyrazila početná skupinka klientů z Brna a Znojma nahlédnout do prostor a života hasičské záchranné stanice Brno – Lidická.

Na vrátnici nás čekal Ondřej Lerch, který nám byl průvodcem. Hned na začátku nás upozornil, že stanice je v plné pohotovosti a tudíž můžeme zažít zásah a výjezd. Jeho slova se naplnila a tak popis, jak hasiči opravdu sjíždějí po tyči ke svým autům, byl rázem doplněn praktickou ukázkou.

Měli jsme možnost potěžkat a osahat si hasičskou výstroj a vybavení pro různé příležitosti, resp. zásahy – mechanické nůžky a rozpínák, hadice o různé délce a hmotnosti,  oblek, dýchací přístroj, helmu a spoustu dalšího. Do rukou nám byla zapůjčena i termovize

Do detailu jsme slyšeli, jakým způsobem probíhá zásah, co musí zájemce o tuto práci splňovat,  jak se školí a průběžně cvičí. Prohlídka byla nabita informacemi a spoustou zážitků.

Děkujeme stanici hasičské záchranné služby za umožnění exkurze, panu Lerchovi za výborný výklad s možností haptické prohlídky veškerého hasičského vybavení, které bylo v tu chvíli k dispozici.

Fotogalerie

Exkurze na hasičskou záchrannou stanici Brno - Lidická, 22. 3. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS