14. 01.

Mgr. Eliška Škrancová  je naše kolegyně, která v TyfloCentru pracovala jako sociálně právní poradkyně. Mnozí z našich klientů jejich rad a znalostí využili a často se ptali, jak se jí daří v novém zaměstnání.

Rozhodla jsem se tedy Elišku pozvat na besedu, aby nám pověděla čemu novému se přiučila, jestli zkušenosti z naší společné práce zúročila ve svém novém zaměstnání.

Eliška s besedou souhlasila a ve čtvrtek 12.ledna 2012 přišla mezi klienty a své, dnes už bývalé, kolegy. Klubovna praskala ve švech, sešlo se nás dohromady 35.

Po uvítání se Eliška chopila slova: „ Jak mnozí z vás vědí, své uplatnění jsem našla v Národní radě zdravotně postižených,  která v Brně sídlí na ulici Cejl. Nyní poskytuji poradenství lidem s různým typem postižení. Proto bylo nutné naučit se pracovat s novými, doposud nepoužívanými, zákony a prováděcími vyhláškami. Často konzultuji dotazy na Ministerstvu práce a sociálních věcí.“

Přítomné zaujala taktéž informace o tom, že se Národní rada snaží vyjednat úpravu některých novinek, které vstoupily v platnost 1.1.2012 v rámci tzv. sociální reformy. Zde Eliška využila své praxe v lektorství a zkušeně odpověděla klientům na otázky týkající se např. příspěvku na mobilitu. Zkušenost lektorství je rovněž nová, Eliška v rámci svého zaměstnání pořádá semináře a školení pro sociální pracovníky, nejčastěji v oblasti Státní sociální podpory.

Všem přítomným se potvrdilo, že Eliška je opravdu výborná sociálně právní poradkyně a za její dlouholetou pomoc ji odměnili dlouhým potleskem.
Beseda se dál nesla v přátelském duchu a vzpomínek na společné akce pro klienty naší organizace.

Fotogalerie

Přednáška o novinkách v sociální oblasti, 12. 1. 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS