10. 01.

Klienti a pracovnice z břeclavského detašovaného pracoviště přivítali v pondělí 12. prosince sociální poradkyni z Národní rady zdravotně postižených, magistru Elišku Škrancovou. Ta přijela objasnit chystané změny v sociální oblasti a pracovně právních vztazích, které se týkají osob se zrakovým postižením a změněnou pracovní schopností od ledna 2012. Akce se zúčastnilo osm klientů všech věkových kategorií a především ti mladší s přednášející o tématu živě diskutovali.

Sociální reforma a změny v pracovní oblasti, které nabydou účinnosti v roce 2012, se dotknou uživatelů našich služeb už od začátku nového roku. Navržené právní úpravy, které se dostaly pracovnicím do rukou, se týkají zejména oblastí příspěvku na provoz motorového vozidla a individuální dopravu, průkazů mimořádných výhod ZTP/P, příspěvku na péči a na kompenzační pomůcky. Novinek bylo opravdu hodně a dvouhodinová beseda byla vysloveně „výživná“. I když se Eliška Škrancová snažila o přehledné členění, systematické podávání informací a jednoduché vysvětlování, někteří starší klienti odcházeli velmi zmatení. Na to byly pracovnice připraveny a všem nabídly možnost individuálního poradenství nebo doprovodu ke konzultacím na příslušné úřady, což ještě do Vánoc několik klientů využilo.

Na besedě byla předána také jedna z nejdůležitějších informací pro místní občany, a to že nově najdou úředníky v přízemí Městského úřadu Břeclav, ačkoliv kanceláře nyní spadají pod Úřad práce ČR.
Akce se uskutečnila pod hlavičkou projektu Slepotou život nekončí jako „Podpůrná a motivační aktivita“.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS