12. 06.

Jarní období přímo láká k delším vycházkám a sportovním aktivitám. Neváhali jsme a s klienty jsme tedy v pátek 4.května 2012 vyrazili z Vyškova do sousední vesnice Drnovice, která je dnes známá rozhlednou, která se nachází na kopci Chocholík. Abychom se mohli rozhlédnout do okolí, museli jsme vyjít 144 schodů.

Dne 14.května se v kanceláři TyfloCentra Vyškov konalo tradiční Posezení u kávy a čaje, které je typické především hodnocením již proběhlých akcí, prostor pro připomínky, návrhy a nápady na akce, o které by měli klienti zájem.

Sportovními aktivitami jsme pokračovali i v poslední části měsíce. Tentokráte jsme se zjišťovali, jak jsme na tom s přesností a „rozdali“ si to s deseti dřevěnými kuželkami. Akce Koulelo se koulelo aneb Turnaj v bowlingu se uskutečnil v pátek 25. května a klienti si užili spoustu legrace. Jak sami řekli: „Nebylo ani vítězů, ani poražených.“ A tudíž společné vítězství oslavili v místní restauraci.

Pondělí 28.května sice nebylo slunečné, ale to nevadilo našim klientům, kteří se sešli v odpoledních hodinách v kanceláři TyfloCentra Vyškov a společně s pracovníky se naučili vytvářet květiny z krepákového papíru. Některé tato výtvarná aktivita bavila více, některé méně, ale i přes to jsme vyrobili vázu plnou barevných květin. Klienti své výtvory věnovali na ozdobu kanceláře a tímto jim velice děkujeme.

Výletem jsme začínali, výletem i skončíme. Dne 29. května jsme se vydali do Kroměříže, kde jsme společně navštívili jednu z dominant zahradní architektury Květnou zahradu. Průvodcem po této raně barokní památce nám byl pan Jiří Sigmund, který nás nejprve seznámil s historií zahrady, a poté jsme se mohli společně vydat poznávat tropické rostliny, které jsou umístěny ve dvou velkých sklenících hned u vchodu do zahrady. Návštěva byla pro klienty velice zajímavá a to i přes to, že jsme se nedostali do samotného srdce zahrady – rotundy, která je momentálně v rekonstrukci. Za zmínku však stojí aktuálně probíhající instalace panelů jejichž úkolem bude mluveným slovem popisovat jednotlivé exponáty, čímž dojde ke zpřístupnění informací osobám se zrakovým postižením.

A teď už jen – vesele na červen!!!


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS