25. 06.

Každý rok na konci školního roku se s klienty TyfloCentra Vyškov scházíme ve středisku, které se nachází v prostorách základní školy. Škola má nádhernou zahradu s krásným altánem. Také je na zahradě místo, kde žáci i klienti TyfloCentra mohou opékat.

V úterý 24. června. 2014  nastal očekávaný den „D“ opékání. Počasí nám přálo. Byl krásný slunný téměř letní den. S klienty jsme se sešli krátce po poledni v zahradě školy, pod krásným altánem. Všichni společně jsme začali připravovat věci na opékání. Připravili jsme společně dřevo na ohniště. Do altánu jsme donesli pití a další potřeby k opékání. Naši klienti se také velmi zapojili do příprav a donesli na ochutnání zákusek k odpolední kávě. Jak jsme vše připravili, tak jsme rozdělali ohníček a opékali připravené uzeniny. V průběhu opékání jsme si povídali a bavili jsme se.

Uzeniny jsme si všichni krásně do zlato-růžova opekli a pěkně voňavé teplé s pečivem, horčicí a hlavně s chutí snědli. Po opečení, u kávy a zákusku, klienti začali povídat o svých zážitcích ze života, na které rádi vzpomínají. V průběhu hovoru jsme se také bavili o možných aktivitách v budoucnu.

Krásné slunné odpoledne rychle plynulo. Jakmile se přiblížil konec posezení, nikomu se nechtělo odejít a ukončit posezení. Při odchodu jsme se domluvili, že jistě budeme pokračovat ve vyprávění při příštím posezení.

Klienti odcházeli z vydařené akce nadšení. Všichni jsme si odnesli pěkné vzpomínky a dojmy.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Posezení s opékáním, 24. 6. 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS