4. 06.

V úterý 3. června. 2014 jsme se vydali, s klienty z Vyškova za teplého počasí na výlet do Olomouce. Našim cílem bylo poznat zákulisí Moravského divadla Olomouc s komentovanou prohlídkou.

Ráno jsme se všichni sešli na autobusovém nádraží a společně odjeli autobusem z Vyškova do Olomouce. Po příjezdu autobusem do Olomouce jsme tramvají přejeli do centra. Odtud jsme se pěšky vydali k budově Moravského divadla Olomouc. V divadle nás přivítala milá, usměvavá paní, která nás po celou dobu poznávání zákulisí divadla provázela a velmi poutavě nám povídala.

Prohlídku zákulisí jsme zahájili v zajímavých prostorách, kde dle návrhářů a jejich návrhů vznikají úžasné dobové kostýmy. Odtud jsme se ocitli v depozitáři, starších již nepoužívaných kostýmů. Zde nám paní průvodkyně ukázala krásné kostýmy a poutavě o nich vyprávěla. Zavedla nás i do maskérny, vlásenkárny. I zde to bylo úchvatné. Další častí prohlídky byly zvukové zkušebny, herců, sólových zpěváků a sboru. Zajímavou místností, byla zkušebna orchestru Moravského divadla Olomouc. Členové orchestru, zde mají své vzácné nástroje, a proto má tato místnost možnost vlastní klimatizaci a regulaci vlhkosti vzduchu. V prohlídce jsme pokračovali zhlédnutím místností, kde zkouší baletní sbor. Následovala návštěva skladu divadelních kulis a dekorací, kde jsme viděli velmi zajímavé dekorace. Nyní jsme se dostali na prohlídku jeviště a jeho zákulisí. Po celou dobu naší prohlídky divadla, zde probíhala generální zkouška na večerní premiéru představení s názvem Operetní soirée (Setkání králů operety u papá Offenbacha). Po skvělé prohlídce budovy divadla jsme usedli do hlediště a shlédli druhou polovinu generální zkoušky na večerní premiéru.

Po velmi působivé návštěvě divadla, jsme navštívili nedalekou restauraci, kde jsme poobědvali. U oběda jsme vykládali o zážitcích z divadla. Po výborném obědě jsme navštívili Olomoucké náměstí, prohlédli jsme si památku, která je od roku 2000 zařazena mezi světové dědictví UNESCO. Jedná se o 35 metrů vysoký Sloup Nejsvětější Trojce. Dále jsme si prohlédli s komentovaným výkladem kapli svatého Jeronýma z konce 15. století a přilehlé kašny.

Klientům se vydařená akce moc líbila. Všichni jsme si odnesli hezké zážitky z výletu do Olomouce.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS