24. 04.

Velmi rádi jsme přijali nabídku z Městské knihovny v Břeclavi a přišli do hudební kavárny o Franku Sinatrovi. Nebyla první, kterou jsme navštívili, a právě proto se klienti těšili, co si pro nás paní knihovnice připravily, a jaké ukázky budou mít možnost si poslechnout.

Frank Sinatra, vlastním jménem Francis Albert Sinatra, byl americký herec a zpěvák, který patřil k největším hvězdám populární hudby v 20. století. To, že jeho rodiče se přistěhovali do USA z Itálie, asi nikoho nepřekvapí. Italský šarm z Franka Sinatry vždy vyzařoval. Své první vystoupení měl již v 8 letech a pro kariéru zpěváka se rozhodl pod vlivem Binga Crosbyho. Nejdříve zpíval v malých klubech, později v rozhlase v New Jersey. Poté začala jeho sláva rychle stoupat a pro populární hudbu získal novou část publika- náctileté dívky. Kariéra herce na sebe nenechala dlouho čekat. Ztvárnil hlavní roli ve filmu Mandžuský kandidát čí Von Ryanův expres. Život Franka Sinatry byl velmi pestrý. Snad ještě by bylo vhodné vzpomenout, že bojoval i proti rasové segregaci.

Vzpomínalo se nejen při písni Boty proti lásce, kterou nazpívala v češtině Yvonne Přenosilová, ale také při písni Sladké hlouposti. Její originál nazpíval Sinatra se svou nejstarší dcerou Nancy, u nás se stala hitem Milana Chladila a Yvetty Simonové. Největší odměnou pro nás byly vzpomínky, které při této poetické hudební kavárně opět vypluly na povrch a vrátily nás o několik desítek let zpátky.

 

Fotogalerie

Fotogalerie


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS