28. 04.

Ve čtvrtek 16. dubna jsme se s našimi klienty z Vyškova vydali pěšky do nedalekých Drnovic. Naším cílem byl kopec Chocholík s krásnou rozhlednou.

Obec Drnovice leží necelé 4 km západně od Vyškova na předělu jihovýchodních svahů Drahanské vrchoviny a úrodné nížiny Vyškovské brány, v nadmořské výšce 270-290 m.n.m. Dominantou okolí je kopec Chocholík s nadmořskou výškou 366,45 m.n.m.. Na nejvyšším místě kopce Chocholík byla v letech 2010 – 2011 postavena krásná ocelová, 26 metrů vysoká  rozhledna s 144 schody vedoucími k vyhlídkové plošině s nadmořskou výškou 389,49 m.n.m.. Odtud je možno pozorovat jak nejbližší okolí, tak i vrcholky Beskyd. Při pohledu na jihojihozápad můžeme spatřit Pálavu, na jihu potom Ždánický les a jihovýchodně Chřiby. Dominantní pohled ovšem poskytuje východ, kde jsou Hostýnské vrchy a při dobrých podmínkách je možné vidět baziliku na Svatém Hostýnu a na severovýchodě se objeví pohoří Beskydy.

Vzhledem ke krásnému slunečnému počasí, které nám opravdu přálo, jsme si výlet náležitě užili. Příroda na nás promlouvala nejen krásou barev, ale také různými vůněmi jara a zpěvem ptáků.

Děkujeme všem, kteří se výletu zúčastnili a těšíme se na další poznávání našeho krásného okolí.

 

Fotogalerie

Fotogalerie

Fotogalerie

 


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS