9. 02.
Jako další se uskutečnilo naše každoroční Vánoční pečení. Připravovaly se kokosové koule v čokoládě, vanilkové rohlíčky a husarské koláčky.
Klienti hojně ochutnávali a samozřejmě si odnesli krabičku cukroví i domů.
Husarské koláčky plněné pikantní marmeládou
300 g hladké mouky
100 g ořechů
200 g másla
1 vanilkový cukr
2 žloutky
Postup: Ořechy rozdrtíme najemno. V míse smícháme všechny sypké suroviny včetně ořechů. Přidáme nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ho v chladničce odpočinout do druhého dne. Těsto rozkrájíme na čtvrtiny, z každé vyválíme váleček o průměru cca 2 cm a odkrajujeme asi 0,5cm kousky. Z nich tvarujeme kuličky, které pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Poté do nich vytlačíme koncem vařečky důlky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut. Koláčky necháme vychladnout. Smícháme 150 g rybízové marmelády a 75 g moučkového cukru a plníme do důlků.
Autor: Eva Hrubanová