16. 02.

Jedna z aktivit, kterou jsme se vyznačili tučným písmem, byla návštěva EkoCentra Brno, sídlící ho v bývalé dělnické kolonii Písečník. Na programu dne byla Retrodílna. Na začátku nás čekalo seznámení s historií a současným zázemím střediska. Průvodcovské role se ujal přímo samotný ředitel EkoCentra Brno, pan Mgr. Zbyněk Zavadil,  představil nám mimo jiné kouzelný domeček, pocházející ze 30. let minulého století. V rámci Retrodílny  jsme se seznámili s předměty, které používali původní obyvatelé domečku, nebo byly používány v době existence dělnické kolonie Písečník. Jednalo se například o dobovou obuv a oděv, helmu na motorku, nářadí z dílen či kuchyňské vybavení. Všechny předměty si klienti mohli osahat a podrobit detailnímu zkoumání. Našim klientům byl také představen a spuštěn dobový gramofon. Během prohlížení předmětů klienti spontánně vzpomínali na dřívější dobu, kterou jim tyto předměty připomněly.

Bylo to velmi milé a obohacující setkání. Už teď se těšíme na další aktivity spojené s Písečníkem.

Fotografie: ZDE

P1100874

Autorka příspěvku: Mgr. Simona Pešoutová, sociální pracovnice pro aktivizaci a poradenství

 


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS