1. 03.

Jedno páteční odpoledne, 23. února, jsme se sešli před Mahenovým divadlem. Přišel sympatický pan průvodce, který nás zavedl do foyer divadla a povyprávěl o všech nej…

Dozvěděli jsme se, proč má divadlo tolik schodišť, a proč jen jednu reprezentační místnost, a to ještě spojenou s bufetem. (Bylo to z důvodu lepší evakuace při požáru). Divadlo bylo jako první v Evropě vybaveno elektrickým osvětlením. V Brně přitom dosud nebyla plošně zavedena elektřina, takže musela být pro potřeby divadla postavena i malá elektrárna. Autorem projektu elektrického osvětlení byl sám T.A. Edison. Většina přístrojů je původních a dobře slouží do současnosti, i když je teď divadlo podrobeno velké zátěži v podobě zkoušek a představení přesunutých z rekonstruovaného Janáčkova divadla.

Prošli jsme se po pódiu, kde nám nad hlavou vlály prapory s hákovými kříži a vypínala se Eiffelova věž – připravoval se právě muzikál o Edith Piaf.  Chvíli jsme poseděli v hledišti a nakonec se přesunuli do nejvyššího patra, odkud je možné bez mikrofonů slyšet, co se polohlasně říká dole na jevišti. Prohlídka byla prokládaná zážitky z hereckého prostředí a byla moc zajímavá.

FOTO: ZDE

P1100969

Autorka příspěvku: Regina Holíková, pracovnice v sociálních službách


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS