11. 05.

Když jsem se dozvěděla, že budeme v našem kurzu tvořit s klienty větrníky z odpalovaného těsta, tak mě polilo horko. Takový těžký recept? Zkusit se má všechno a tak jsme se pustili s klienty do toho. Jako „DOHLED“ jsme měli maminku mé kolegyně, která je vyučená cukrářka a její koláče, buchty a samozřejmě větrníky jsou famózní.

Ingredience byly nachystané, všichni byli seznámeni s průběhem a přípravou větrníků, tak hurá, jdeme na to!!! Jen příprava nám zabrala hodně času, protože k přípravě receptu je potřeba dvou krému. Samotné odpalované těsto je chuťově takové „divné“ a mazlavé. Také se nám zdálo, že je ho velice málo. Ale po smíchání s vejci už množství nepůsobilo tak smutně. Naplnili jsme sáčky, ustřihli dírku a šlo se vytlačovat na plech malé „bobky“. Těsto se muselo v troubě hlídat a hlavně troubu neotvírat. Po upečení jsme „bobky“ rozřezali podélně napůl a plnili dvěma krémy. Čepičky těsta klienti namáčeli do čokolády. Vše zatuhlo a šlo se ochutnávat a řeknu vám, byla to lahoda.

Recept byl velice těžký a náročný, ale lekce probíhala v klidu a v pohodě. Užili jsme si i legraci, hlavně při namáčení čepiček do čokolády, protože čokoláda byla všude mezi námi.

Troufám si říct, že i když si klienti tento recept doma asi sami nepřipraví, tak vědí o jeho přípravě a postupu všechno.

A jako nejdůležitější považuju to, že měli radost, že si větrníky připravili sami, i když s naší malou pomocí.IMG_20180412_114438 IMG_20180412_114443 IMG_20180412_114502 IMG_20180412_121647


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS