11. 09.
Počátek prázdnin a dovolených jsme, jak jste si mohli přečíst, přivítali příjemným grilováním v Přírodní zahradě u smrku. Na konci měsíce srpna bylo tedy nutno náležitě oslavit fakt, že jsme dovolené, prázdniny a vůbec letní radovánky přežili ve zdraví. V posledním jeho týdnu proto proběhlo Grilování v Zahradě u Smrku II.
Všichni zúčastnění se posadili kolem velkého stolu pod širým nebem a postupně připravili pochoutky na grilování. Ač všichni masožravci, největší úspěch sklidil v marinádě naložený nad ohýnkem ogrilovaný žampion. Cukety, klobásky, špízy z vepřového masa naloženého v marinádě s jogurtem a zmíněné žampiony to je výčet nejvybranějších pochoutek, které bylo možné při tomto grilování ochutnat.
A chutnalo se dlouho. U stolu s dobrými lidmi s dobrým jídlem a dobrou náladou čas přestával poklidně plynout a začal zběsile ubíhat závratnou rychlostí.
Klienti, lektorky kurzu nácviku sebeobsluhy tentokráte v polní kuchyni i paní správcová krásné zahrady všichni do jednoho odcházeli z tohoto setkání plni dojmů společenských i chuťových.
Při odchodu jsme mysleli jen na to, že všechno má svůj začátek i svůj konec. To je holý fakt, se kterým smrtelník nic nezmůže.
Ale co kdybychom si to letos ještě jednou zopakovali???
FOTO: ZDE
Autorka příspěvku: Tereza Rejtharová, DiS, sociální pracovnice
Autor: Michal Ptáček