19. 02.

Ve středu 10. února jsme se s klienty brněnského a znojemského pracoviště vydali na exkurzi do tramvajové vozovny v Brně – Medlánkách. Průvodcem nám byl p. Šandera, který nás s poutavým výkladem provedl všemi dostupnými prostory vozovny.

Shlédli jsme různé typy vozů, od historických až po ty nejnovější T13, které známe jako Adélku, Cecilku apod. Velkým zážitkem byla podívaná na „Karolínku“ – tramvaj z roku 1840.

Pan Šandera nás zavedl také do dílny, kde probíhá údržba vozů, měli jsme možnost projít se pod koly tramvaje a podívat se na podvozek.

Dozvěděli jsme se, že pod prvními sedadly je uschován písek na sypání kolejí, pod dalšími sedadly kapalina a spoustu dalších netušených věcí.

Vyvrcholením této exkurze byla projížďka po okruhu vozovny, posezení v kabině řidiče a vyzkoušení ovládacích panelů ve dvou typech vozů.

Naše exkurze byla přínosná pro obě strany. Pan Šandera si mohl přímo od účastníků vyslechnout, s jakými trampotami se lidé se zrakovým postižením potýkají v městské hromadné dopravě, a naši klienti se dozvěděli, proč některé vyřčené problematické situace nejdou řešit tak, jak by si představovali.

Fotogalerie

Exkurze do tramvajové vozovny, 10. 2. 2010
Exkurze do tramvajové vozovny, 10. 2. 2010

Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Exkurze do tramvajové vozovny“

  1. Radek Pavlíček:

    Rád bych Terce poděkoval za vydařenou akci. Měl jsem možnost se osobně zúčastnit a musím říci, že exkurze byla opravdu pěkně připravená. Sám bych to nezorganizoval lépe 😉

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS