21. 02.

Začátkem února se klienti už nemohli dočkat slíbeného plavání v hale Ronja. Zahájili jsme hned v pondělí, 8. února.

Fotogalerie z plavání zde:

Zároveň 8. února uspořádalo znojemské TyfloCentrum ve spolupráci s Městskou knihovnou besedu o Maďarsku v Moravském Krumlově.

Fotogalerie zde:

16.2. se uskutečnila ve Znojmě beseda o Německu.

Během měsíce února se nám podařilo dokončit potřebná jednání kolem umístění sbírkových psů ve Znojmě.

Fotogalerie psů zde:

Ve středu 10. února jsme navštívili s našimi klienty solnou jeskyni. Tato aktivita je oblíbená především mezi našimi seniory a také mezi klienty s dýchacími potížemi a alergiemi. 20. února jsme nabídli sobotní termín, abychom vyhověli i klientům, kteří chodí do zaměstnání a v pracovní den se tedy aktivit zúčastnit nemohou.

Fotogalerii najdete zde :

Klienti zajímající se o techniku a dopravní prostředky, si vyjeli 10. února do tramvajové vozovny v Brně.

Fotogalerie zde:

Mezi oblíbené aktivity patří návštěvy divadelních představení. V únoru jsme viděli Lakomce v Mahenově divadle v Brně a Dva na smetišti ve Znojmě s vynikajícími Radkem a Ondřejem Brzobohatými v hlavních rolích.

Fotogalerii z Lakomce zde:

12. února uvítala naše klienty Ikea v Brně. Měli možnost se seznámit s moderními trendy bydlení a prohlédnout si všechny vystavené předměty hapticky.

Během února jsem také poskytovali našim klientům jako doposud pravidelnou i jednorázovou asistenci a sociální poradenství. Nadále také pokračujeme ve spolupráci s tyfloservisem v Brně. Jeho pracovnice navštívili naše pracoviště v únoru 2 x a věnovaly se seznamování a doporučování kompenzačních pomůcek našim klientům. Právě tato spolupráce je našimi klienty velmi kladně hodnocena a vítána. Pro mnohé klienty by totiž cesta do Brna byla velmi namáhavá, někdy skoro vyloučená. Zároveň naši klienti vítají možnost sejít se s pracovnicemi tyfloservisu v naší kanceláři – ve prostředí, které důvěrně znají, dobře se v něm orientují a cítí se zde bezpečně.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS