15. 03.

Přesně po měsíci, tedy ve středu 10. března 2010, jsme se vydali do další z brněnských vozoven. Tentokrát do Slatiny, kde nás čekala komentovaná prohlídka vozovny autobusové.

Hned na bráně si nás vyzvedl průvodce – p. Pluháček. Za jeho výkladu a doprovodu jsme byli protaženi snad všemi zákoutími této vozovny.

Opět jsme si mohli projít jednotlivé typy vozů, vyzkoušet si, jak se sedí za volantem v řídící kabině. Obrovským potěšením pro nás bylo tentokrát také to, že v dílnách se nacházel minibus, který brněnští znají a potkávají pod číslem 81 a 82. Tímto velmi pohodlným, prostorným a překvapivě tichým minibusem jsme se svezli také areálem celé vozovny.

Zajímavou částí prohlídky byla návštěva pracoviště RIS, kde se nám věnovali pánové Irein a Vaněk.

Dozvěděli jsme se, jakým způsobem se namlouvají hlasová upozornění a oznámení, jak fungují elektronické tabule, jak se tvoří jízdní řád, předvedli nám komunikaci z pracoviště RIS k jednotlivým řidičům autobusů, kteří jsou v daný okamžik na trase a spoustu dalšího.

Všichni zmínění pánové se nám velmi ochotně věnovali, měli pro nás dostatek času, znali odpovědi na nejrůznější dotazy, takže jsme po více jak dvou hodinách odcházeli plní zážitků, nových informací a spokojenosti z příjemně stráveného dopoledne.

Fotografie

Exkurze do autobusové vozovny, 10. 3. 2010
Exkurze do autobusové vozovny, 10. 3. 2010

Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS