31. 03.

Jedno březnové dopoledne začalo v TyfloCentru ve Vyškově poněkud netradičně, a to návštěvou velkého cestovatele a znalce (nejen) kamenů – pana Arnošta Madera. Tato vzácná návštěva zavítala do Vyškova po velice dlouhé době, proto byli klienti plni očekávání, co je bude čekat.

Hned po příjezdu si mohli všichni účastníci besedy potěžkat batoh pana Madera – několik kilogramů vážící zavazadlo naznačovalo, že beseda bude opravdu zajímavá a exponátů bude mnoho.

Poté se již pan Mader suverénně ujal slova a za postupného vybalování jednotlivých exponátů se pustil do vyprávění. Během asi dvou hodin si mohli klienti nejen vyslechnout vyčerpávající komentář a zážitky pana Madera z jeho dalekých cest, ale především si mohli hapticky prohlédnout celou řadu kamenů, hornin, vyvřelin a dalších přírodnin.

Největší zážitek měli klienti bezesporu při haptické prohlídce písku z nejznámějších světových pouští – při mnutí jemných zrnek mezi prsty nejeden z nás zatoužil projít se bosky po horkém vyhřátém písku ve vzdálených exotických krajích…

Beseda pana Madera uběhla velice rychlým tempem,  a to díky jeho vypravěčských schopnostem a svižnému projevu. Proto tu bylo znenadání loučení, kterému předcházelo pečlivé zabalení všech přivezených exponátů a jejich nachystání na příští besedu.

Na památku nám všem zůstala nejen vzpomínka na příjemně strávené dopoledne, ale i malý kamínek pemzy, kterým byli všichni klienti obdarováni. Už teď se těšíme na příští setkání.

Fotografie

Beseda o kamenech ve Vyškově, 8. 3. 2010
Beseda o kamenech ve Vyškově, 8. 3. 2010

Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS