5. 03.

Měsíc únor začal ve vyškovském TyfloCentru poměrně něšťastně. Nejdříve musely být zrušeny hned první dvě únorové akce pro nemoc či časovou nedostupnost klientů, a další, dlouho plánovaná a klienty netrpělivě očekávaná exkurze do stanice rychlé záchranné služby ve Vyškově, byla z organizačních důvodů ze strany pořadatele přesunuta na příští měsíc. Nicméně po tomto neslavném úvodu se na nás již usmálo štěstí a až do konce února si mohli naši klienti vychutnat pestrou nabídku akcí, které jim naše TyfloCentrum nachystalo.

První z nich, oblíbená výtvarná dílna, se tentokrát věnovala modelování z keramické hlíny. Další zajímavostí bylo, že se uskutečnila v Prostějově, a to v domácím ateliéru paní Mileny Skoupilová. Ta se ujala odborného vedení a pod rukama klientů tak začala vznikat řada krásných výrobků (viz  fotografie). Jelikož práce s keramickou hlínou není jednorázová záležitost, rozhodli jsem se s klienty zařadit hned na březen její pokračování, kdy se budou již hotové vypálené výrobky glazovat a burelovat.

Další únorové odpoledne proběhla ve vyškovském  TyfloCentru předváděcí akce nejmodernějších optických pomůcek firmy Sagitta, které se v současné době na trhu nacházejí. Klienti si tak mohli pod odborným vedením obchodního zástupce této firmy prakticky vyzkoušet, které pomůcky jim co nejvíce vyhovují a jakým způsobem se dají obstarat (více na fotografiích).

Další akce z únorového programu zavedla klienty opět do výtvarné dílny, která se však tentokrát konala již ve známém prostředí kanceláře TyfloCentra. Klienti si mohli  vyzkoušet zkrášlování triček pomocí foukacích fixů na textil. Klienti si nejdříve vybrali papírovou šablonku dle svých představ a poté již pomocí foukání do speciálních fixů vytvářeli na tričkách malá umělecká díla. Jak se jim dařilo můžete zhodnotit na fotografiích.

Poslední únorová akce zavedla naše klienty na besedu o hadech, jež se uskutečnila v Prostějově pod vedením dlouholetého chovatele hadů, pana Katolického. Ten se rozvyprávěl nejen o hadech a jejich chovu, ale poskytl klientům také jedinečnou příležitost hapticky si prohlédnout jednotlivé živé exponáty (viz fotografie). Klienty potěšil nejen milý projev pana Katolického, ale i malý suvenýr na cestu – svlečená hadí kůže, která se jen tak nevidí.

Měsíc únor se nám tedy nakonec vydařil a už teď se těšíme na březen!


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS