25. 03.

Konečně je tu jaro. A my jsme se v pátek 19. února vydali do Hodonína za Tajemstvím a krásou zvonů. Tato výstava probíhá v Masarykově muzeu do 3. dubna. Je rozmístěna ve dvou větších místnostech a exponátů je zde opravdu nepřeberné množství.

Naši klienti ocenili zejména možnost haptické prohlídky všech detailů, které byly na zvonech precizně odlity. Výborný byl výklad p. Rybecké, které se nám velmi ochotně věnovala. Velkým překvapením pro nás byly i zvukové nahrávky zvonů a zvonkoher z různých koutů ČR. Máte-li zájem o tyto ukázky, navštivte stránku varhaníků.

Kromě zvonů různých typů a velikostí byly k vidění kalamáře, šachy, ozdobná kování, klepátka na dveře, odznaky a odlitky nejrůznějších zvířat. Zaujala nás také hmatná replika minaretu z Lednicko – valtického areálu.

Na spoustu zvonů jsme si mohli zazvonit, některé jsme se pokoušeli alespoň o milimetr nadzvednout, ale marně. Síly nám nestačily. Ty, které zbyly, jsme využili při výběru památečních zvonečků a zápisu do pamětní knihy.

A jestli chcete vidět, jak jsme se měli, je pro vás připravena fotogalerie.

Fotografie

Návštěva výstavy Tajemství zvonů, Hodonín, 19. 3. 2010
Návštěva výstavy Tajemství zvonů, Hodonín, 19. 3. 2010

Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS