27. 03.

Březnovou činnost jsme zahájili hned 2.3. odpoledne hodnotícím a plánovacím posezením s klienty Na Věčnosti. A tentokrát to bylo opravdu nabité posezení.

Klienti si přinesli program, povídali jsme si o akcích a každý si vybral co se mu líbilo

O čem se mluvilo:

Mezi klienty stále přetrvává a dá se říci, že se i zvyšuje, zájem o Cyklus cestovatelských besed. Klienti také navrhovali možná témata pro další školní rok. Zájem je o historický cyklus – Historie a památky města Znojma nebo o cestovatelský cyklus s tématikou jednotlivých měst v ČR.

Nemalý zájem je o divadelní představení a o kulturní aktivity vůbec. Naši klienti si oblíbili představení určená přímo uživatelům sociálních služeb, která bývají v odpoledních hodinách za příznivou cenu.

Mezi seniory jsou neoblíbenější aktivitou návštěvy solné jeskyně. V případě této aktivity klienti přivítali novinku – udělování diplomů.

Tradičně stabilní zájem je o besedy o první pomoci a o zdraví vůbec. Klienti se už těší na plánovanou besedu o očních chorobách s Mudr. Turkem.

Nečekaně mnoho klientů se zajímalo o víkendové pobyty na Kuklíku.

Sportovní aktivity:

9.3. se uskutečnil bowling v Příměticích.

Pravidelně jsme v pátek a pondělí chodili plavat do haly Ronja.

Pravidelně jsme navštěvovali hodiny aquaerobiku.

Kulturní aktivity:

Bezesporu největší zájem byl tento měsíc o divadelní představení pro uživatele sociálních služeb Komedie o zkrocení. Mile naše klienty přijali a předvedli kostýmy v zákulisí členové divadelního souboru Rotunda.

S některými klienty jsme navštívili ještě 19.3. divadelní představení Jeffreymu je šoufl s Oldřichem Kaiserem v hlavní roli.

Březen zakončíme 31.3. velikonoční výtvarnou dílnou. Těšíme se na vás!

Vzdělávací aktivity, besedy

23.3. jsme zakončili Cyklus cestovatelských besed besedou o Slovensku.

Beseda s Mudr. Turkem o očních chorobách se uskuteční 30.3. a těšíme se na ni už teď.

Výlety

Do autobusové vozovny v Brně se dva naši klienti podívali 10.3. a uzavřeli tak sérii návštěv vozových parků.

Jiné

Velkou radost nám udělal také příspěvek od Nadačního fondu Světluška pro jednoho našeho klienta, při jehož vyřizování jsme mu intenzívně pomáhali.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS