2. 04.

Celkem pět úterků s programem dopřál našim klientům měsíc březen. Zahájili jsme ho procházkou podél Dyje za svitu prvních, ještě opatrných slunečních paprsků. Abychom se za tento pohyb odměnily (klientky a pracovnice), poseděly jsme u kávy a zákusku v příjemné restauraci u řeky. Klientkám se taková akce velmi zamlouvala a odhlasovaly si pravidelné zařazování do programu. Do příště však dostaly i úkol – popřemýšlet o nabízených aktivitách, zhodnotit jejich klady a zápory a poradit pracovnicím, co dalšího by jim udělalo radost.

Dalšími aktivitami v souvislosti s jarem byla fytoterapie Zlaty Zumrové, o míchání krémů a ochutnávce čajů jsme psali v samostatném příspěvku. Naposledy před Velikonocemi jsme v rámci výtvarné dílny batikovaly velikonoční vajíčka. Čtyři klientky s Žanetou omotávaly vejce obvazy, které zajistily gumičkou. Práce to byla náročná na trpělivost, ale výsledek stál za to! Po deseti minutách v barvě Jiřka vytahovala zajímavě kombinované a prolnuté velikonoční ozdoby.

A protože je březen měsícem čtenářů (dříve knihy), setkali jsme se také na dvou akcích mimo středisko – v Městské knihovně Břeclav na besedě s autorkou knihy a v Městském muzeu a galerii Břeclav na autorském čtení básní. Poznatky z obou akcí včetně fotek jsou k dispozici v samostatných článcích.

V dubnu se těšíme hlavně na besedu o solné jeskyni a její následnou návštěvu, procházku Za břeclavskými sochami s doktorem Karlem Křivánkem z Muzea a výlet na Pálavu v den, kdy budou rejdit čarodějnice. Přidá se někdo?


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS