6. 04.

Letošní Velikonoční dílny byly ve znamení barev, vítání opožděného jara a společného setkání při tvůrčí práci.
V pondělí 29. 3. jsme tvořili nejenom výtvarně a esteticky zajímavé předměty, ale také jsme připravili něco na zub. Vyrobili jsme banánem prokládaná piškotová vajíčka máčená v čokoládě a nepečené máslové kuličky.
Ve výtvarné části jsme se nechali unášet krásami tvůrčího procesu a potýkali se s nástrahami, které přináší práce s textilem (vyvazovaná batika), šití dekoračních magnetků, filcování za mokra, práce se senem a pletení pomlázek z pedigu.
Do dvou hodin jsme se věnovali, každý podle své chuti a možností, jednotlivým technikám a ve tři hodiny jsme uvítali cestovatele Ing. Arnošta Madera, který nás vzal ve svém vyprávění na výlet do Velikonoční Evropy.
Úterní dílna byla spojena se Dnem otevřených dveří a tudíž se mohl kdokoliv přijít podívat, co děláme, čemu se věnujeme a co umíme. Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si výtvarné činnosti za použití speciálních klapek na oči simulujících ztrátu nebo poškození zraku, čehož také využili příchozí studenti.
Celý den jsme strávili seznamováním se s novými technikami a zdokonalováním se v technikách nám již známých a společně jsme se snažili o vytvoření výrobků, které potěší jak autora, tak obdarovaného blízkého člověka. V odpoledních hodinách jsme se rozešli a vydali se vstříc Velikonočním svátkům, které se již přiblížily natolik, že byla jejich atmosféra již cítit všude kolem nás.

Fotogalerie

Velikonoční dílny 2010


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS