29. 04.

Další z běžných pracovních týdnů začal ve vyškovském TyfloCentru poněkud netradičně, a to exkurzí do čistírny odpadních vod Vyškov. Již při zařazení této akce do programu byly na klientech znát rozpačité reakce a spíše obavy, co je tam může čekat. Nakonec však u většiny z nich zvítězila zvědavost a tak jsme se mohli v pondělí 26. dubna sejít  v poměrně hojném počtu pěti klientů a dvou dobrovolníků před branou čistírny. Již zde bylo patrné, že se naše obavy nevyplní – kdo by čekal neupravený areál plný odpadků, vyteklých splašků s pobíhajícími hlodavci a všudypřítomný nepříjemný zápach, ten se velice mýlil!

Cesta nás zavedla do naprosto dokonale čistého a upraveného areálu, tvořeného barevně sladěnými budovami, věžemi a přečerpávajícími nádržemi všeho druhu. Snad jen neustálé hučení vody nám mohlo připomenout, že se nacházíme v čistírně odpadních vod.

Hned na úvod se nás ujal velice příjemný usměvavý pracovník čistírny, který se na více jak hodinu rozpovídal o všem, co s čištěním odpadních vod souvisí – od technického zajištění až po usměvavé historky, které tu místní zažili. Nejvíce klienty pobavilo vyprávění o likvidaci tisíce lahví nelegálně vyrobeného alkoholu, které museli zdejší pracovníci za dohledu policie jednu po druhé otevřít a znehodnotit vylitím do zdejší čistírny – zejména mužská část výpravy se při tomto vyprávění chytala za srdce…

Po vyčerpávajícím výkladu jsme se mohli s klienty projít mezi jednotlivými budovami, hapticky si prohlédnout jednotlivé nádrže, jejich zabezpečení a další zařízení rozlehlého areálu.

Poté nás již čekalo rozloučení, podepsání do knihy návštěv, velké poděkování našemu průvodci  a vydání se zpět do běžného pracovního ruchu.

Fotogalerie

Exkurze do čistírny odpadních vod ve Vyškově, 26. 4. 2010


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Exkurze do čistírny odpadních vod ve Vyškově“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Vyškov má v poslední době opravdu zajímavé a inspirativní akce. Jen tak dál, držím pěsti, ať se daří!

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS