22. 09.

Brněnská městská část Královo Pole letos slaví dvacáté výročí přidělení vlastního erbu. Společnost TyfloCentrum Brno, o.p.s. si letos připomíná desáté výročí svého založení. I proto jsme se rozhodli Erbovních oslav zúčastnit.

Byla to příležitost, jak se obyvatelům čtvrti, v níž sídlíme, blíže představit a navázat sousedštější vztahy. Stánků bylo na Slovanském náměstí několik. Těm s medovinou jsme nemohli konkurovat, ale jiným, s dárkovými předměty, rozhodně ano. Lidé měli zájem především o trička z dílny HapAteliéru, stranou pozornosti nezůstaly ani další výrobky, které se v naší výtvarně řemeslné dílně tvoří, jako jsou svícny či rámečky na fotky, menším návštěvnicím se líbily prstýnky i hračky „žížaly“. Nejmenší kluci byli okouzlení „Bombou“ – nafukovacím balónkem naplněným rýží, s nímž ihned předváděli nejrůznější kejkle.

Část našeho stánku byla věnována Zážitkovým seminářům. Se simulačními brýlemi měli zájemci možnost zakusit pohled na svět, jaký mají lidé s těžkým postižením zraku. S klapkami na očích pak zkusili hrát společenské hry. Přiznávám, zkoušela jsem taky, nejprve jsem chtěla šachy, ale i Čověče, nezlob se, u něhož jsem nakonec zůstala, byl pěkně tvrdý oříšek!

Většina dospělých návštěvníků Erbovních slavností si odnesla množství informačních materiálů o brněnském TyfloCentru, včetně pozvánek na Den otevřených dveří, který proběhne 11. listopadu. Těšíme se na setkání nad kávou poslepu!

Fotogalerie

Erbovní slavnosti v Brně-Králově Poli, 18. 9. 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS