16. 09.

V pátek 18. června 2010 scházelo pouhých 10 dnů do okamžiku, kdy jsme si měli připomenout 10. výročí založení obecně prospěšné společnosti TyfloCentrum Brno. Dnes je to pro společnost historický mezník, ale tenkrát to byl rozpačitý krok do neznáma.

K tomuto výročí jsme uspořádali slavnostní večer a pozvali ty, kteří s námi byli před 10 lety, v průběhu nebo po celou dobu těchto prvních 10-ti let a kteří jsou s námi i dnes – naše sponzory a dárce, členy správních a dozorčích rad za celou dobu naší existence a také zaměstnance, kteří to se společností táhnou celých těch 10 let: Hana Bubeníčková, Marie Švejdová, Radek Pavlíček, Josef Konečný, Dáša Zugárková, Mirka Dančáková. Všichni tito pracovníci se mohou pochlubit datem vzniku pracovního poměru ve společnosti v roce 2001, kdy se uzavíraly první smlouvy se zaměstnanci. Dostalo se i na ocenění naší paní auditorky, Soni Böhnelové, která v roce našeho výročí oslavila významné životní jubileum, ale co je podstatné, již 10 let nám zdarma poskytuje audit hospodaření naší společnosti a věřte, neodpustí nám vůbec nic.

Slavnostní večer byl zahájen krátce po 19 hodině v krásných prostorách vinného sklepu Moravské banky vín v Brně (Hlinky 106).  Zahájila jej Hana Bubeníčková, ředitelka společnosti. Celý večer moderovala Irena Kocí, pracovnice pro propagaci a získávání zdrojů. Program byl uveden předtančením páru nevidomé klientky společnosti a jejího manžela, kteří se účastnili jednoho z mnoha našich socializačních programů. Program byl sestaven z dalších tanečních vystoupení, mezi kterými byla také několikanásobná mistryně ČR ve stepu a vicemistryně světa Veronika Tůmová. Další vystoupení ve stylu „street dance“ předvedla děvčata z taneční skupiny Zone 4 you pod vedením Jany Kiršové. Orientální tanec zakončil taneční program v podání orientálně tanečního divadla Mahleesh. Program byl doplněn ochutnávkou vín, které zorganizovala Moravská banka vín.

Pracovníci společnosti připravili pro vážené hosty zážitkové hry, simulující svět nevidomých. První soutěžní hra o láhev skvělého vína se týkala zvukové hádanky z filmu s Vladimírem Menšíkem, který tak nádherně uměl vyprávět o vínu. Hosté si mohli uvědomit, jak nevidomí vlastně vnímají film. Výhru si nakonec odnesl pan Pelikán, majitel autoškoly, který nám bezplatně zapůjčil několik svých aut i s instruktory autoškoly na ojedinělou akci Automotodrom 2010 aneb nevidomí opět za volantem. Druhá zážitková hra, kdy hosté navazovali provázky a pruhy látky jak jinak než po tmě, měla alespoň na chvíli přiblížit svět nevidomých.

Nechyběla ani tombola, oblíbená kratochvíle všech večírků a zábav. Ceny do ní věnovali převážně noví sponzoři společnosti.

V průběhu večera jeden z nejvýznamnějších sponzorů společnosti, firma ADC Krone, připravila pro zúčastněné překvapení: věnovala naší společnosti automobil Škoda Roomster. Moc děkujeme. A tak se firma ADC Krone stala nejštědřejším dárcem tohoto večera. Auto rozhodně užijeme nejen na pobytové akce pro klienty, ale i pro cesty ke klientům a pro potřeby naší výtvarně a řemeslně zaměřené dílny HapAteliér.

Občerstvení v podobě rautu připravila Moravská banka vín. Hosté si mohli prohlédnout fotogalerii z činnosti společnosti a prohlédnout si výrobky chráněné dílny, kterou společnost provozuje. Doufáme, že se večer všem zúčastněným líbil a že se můžeme těšit na setkání při příležitosti dalšího výročí.

Program večera

Fotogalerie

Slavnostní večer k 10. výročí brněnského TyfloCentra, 18. 6. 2010

Hlavním sponzorem večera měla být firma Diamonds International Corporation – D.I.C. a.s., která za prezentaci na večeru měla věnovat do slosování diamant. Vítěz losování, paní Jana Mitysková, diamant na místě věnovala naší společnosti. Ale ani diamant, ani slíbených 8.000 Kč (existuje darovací smlouva)  za něj jsme však do dnešního dne neviděli.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS