3. 11.

Ačkoliv se může zdát, že Břeclav na rozdíl od jiných středisek zahálí, opak je pravdou. Podzimní program jsme začali již na konci srpna „filmovým“ klubem, v rámci kterého jsme shlédli komentovanou verzi filmu Vratné lahve a pobesedovali o životě a díle Zdeňka Svěráka. Na prvního září přijal pozvání psycholog Zbyněk Galvas, který s námi rozebral archetypální jednání postav v pohádkách.

Třikrát jsme během Babího léta vyrazili do ulic – na komentovanou prohlídku moderního kostela svatého Václava s výkladem našeho oblíbeného doktora Křivánka z Městského muzea a galerie a o čtrnáct dní později jsme stihli výstavu o Nepálu v Synagoze, kde provázela jeho příjemná kolegyně. Třetí vycházka se uskutečnila v úterý 5. října společně s návštěvou ze znojemského TyfloCentra. Průvodkyni po Břeclavi dělala Žaneta Benešová.

Říjen byl vůbec ve znamení neobvyklých aktivit. Jiřka Falková sklidila pochvalu za besedu o Hieronymu Lormovi a jeho abecedě pro hluchoslepé, o které se mnozí klienti dozvěděli poprvé. Přijela nás navštívit i Zlata Zumrová s programem fytoterapie a v závěru měsíce jsme dvakrát batikovali trička podle návodu okoukaného z brněnského „Hapáče“. Jak se nám trička povedla, můžete zhodnotit ve fotogalerii. Na vánoční besídce se v nich chceme všichni společně vyfotit.

Kromě aktivit pro klienty jsme břeclavské středisko prezentovali na dvou „Veletrzích sociálních služeb“ v Břeclavi a Hustopečích, jimiž prošlo téměř 800 zvědavých dětí, studentů i zájemců o služby. V pondělí 18. října jsme uspořádali Den otevřených dveří, kdy jsme v naší klubovně přivítali téměř dvacet návštěvníků včetně poslance ing. Petrů. Pracovali jsme i na utužování vztahů s místním Městským úřadem. Podílíme se na výzkumu pro podporu plánování sociálních služeb v Jihomoravském kraji a podařilo se zkonzultovat probíhající rekonstrukci chodníků v centru Břeclavi díky ochotě brněnského kolegy Pepy Konečného, který přijel a chodníky i zastávky důkladně prohlédl. Jsme spokojení, protože vše probíhá uspokojivě a jednání s úřadem je velice fajn. Břeclav je stále více místem, které můžeme označit jako „blind friendly“.

Fotogalerie

Podzim 2010 v Břeclavi


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS