10. 12.

Rádi se s vámi podělíme o hezké zážitky z našich pobytů na Vysočině. V roce 2010 jsme opět uskutečnili tři pobyty v příjemném penzionu Kukla v Kuklíku u Nového Města na Moravě.

V létě jsme byli na týdenním rekondičním pobytu, který se nesmírně vydařil i díky krásnému počasí. Nosným tématem hlavních programů byly Cesty pro zdraví a Jak rozvíjet a uchovat si duševní svěžest. Lektory programů byli Zlata Zumrová a Dr. Zbyněk Galvas. Nechybělo ani oblíbené cvičení Zlaty Zumrové nebo autogenní trénink Dr. Galvase. K dalšímu zpestření programu přispěly zajímavé výlety, posezení u pohádek s následnou psychologickou interpretací nebo na popud účastnic zorganizovaná lekce na téma orientální tance. Jeden z průvodců neváhal přibrat k běžným zavazadlům své krásné modely letadel. Připravil přednášku o létání a modelaření a o tom, jak se k tomuto zajímavému koníčku dostal. Zájemci (hlavně z řad mužů) si za důkladného a trpělivého slovního výkladu majitele mohli modely pečlivě prohlédnout očima i rukama. A aby to stálo zato, hned druhý den jsme jeli na letiště do Křižanova. Měli jsme zajištěnou exkurzi do hangáru a to opět s podrobným výkladem díky našemu nadšenému modeláři. Ten donedávna létal na lehkých letadlech a Křižanov byl jeho domovským letištěm.

Na začátku dubna a v polovině října jsme sem přijeli na prodloužený víkend. Dopolední programy víkendových pobytů se většinou odehrávají v blízkosti penzionu. Jedno dopoledne věnujeme oblíbenému turnaji v ruských kuželkách. Všichni mají možnost vyzkoušet si postřeh a schopnost správně házet na cíl a pokusit se obstát mezi zkušenými hráči. A navíc při této užitečné aktivitě není nikdy nouze o legraci. Odpoledne se obvykle vydáváme na krátké výlety. Při říjnovém pobytu jsme si vyjeli do Nového Města. Seznámili jsme se s významnými objekty na náměstí a navštívili jsme Horácké muzeum, kde je instalován Vírský vodní mlýnek s pohyblivými figurkami. K naší smůle se však vodní kolo nechtělo roztočit a tak jsme si mohli jen představit, co asi figurky dělají – stojí tu selka s válečkem, čerti brousí nože, dřevorubci řežou dřevo a mnoho jiných figurek stojí připraveno k nějaké činnosti. Jen kdyby to kolo chtělo poslechnout.

Při společném posezení byli účastníci seznámeni s některými tématy nejnověji nabízené aktivity v TC, kurzem nácviku sociálních dovedností pro nevidomé a těžce zrakově postižené. Zároveň měli možnost nacvičit si jednání v jedné z důležitých životních situací, do které se nevidomý člověk může dostat.

V neděli po obědě jsme odjížděli s vidinou návratu na další víkendový pobyt.  Ten je plánován v termínu 31. 3. – 3. 4. 2011. Oblibu těchto pobytů podtrhuje opakovaná účast stejných zájemců a potěšující je i příliv nových.

Odhodláte se a pojedete s námi? Jste srdečně zváni.

Fotogalerie

Letní rekondiční pobyt Kuklík 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS