3. 05.

Ve středu 20.4.2011 se po osmé hodině ráno rozezněl zvonek v Brně Králově poli v sociálně terapeutické dílně HapAteliér. Rozezvučeli ho klienti brněnského TyfloCentra, kteří chtěli již podesáté v tento předvelikonoční den společně oslavit blížící se velikonoční svátky. Oslava spočívala ve výrobě drobných dekorací do bytu a pečení zajíčků z mazancového těsta.

Deset klientů HapAteliéru během celého dne tvořilo z materiálů všech možných barev, struktur a vlastností. Pracovali jsme se sádrovými obvazy, které daly vzniknout velikonočním zajíčkům a chrastícím kuřátkům. Soustředěně jsme se filcovací jehlou snažili přemluvit ovčí rouno k přátelství s polystyrénovými vajíčky a neustávali, dokud se to nepodařilo. Pedig jsme využili k výrobě malých košíčků, do kterých se filcovaná a malovaná vajíčka uložila a to vše vznikalo souběžně s pečením. Kolem poledne vycházela z trouby tak omamná vůně, že bylo téměř nemožné soustředit se na práci a nemyslet na jídlo. Brzy však přišla chvíle, na kterou jsme se od rána těšili, a po uspokojení chuťových buněk jsme pokračovali v tvorbě až do odpoledne.

Přestože se mnozí klienti účastní dílny už poněkolikáté, stále je to baví a těší. Velikonoční dílny se jim neomrzely, což lze brát jako dobré znamení, že se i v dalších letech takto tematicky zaměřené dílny budou s úspěchem opakovat.

Ve čtyři hodiny odpoledne klaply vchodové dveře a poslední klienti opouštěli prostory sociálně terapeutické dílny plni dojmů a vlastních výrobků, kterým vdechli během tohoto dne život.

Fotogalerie

Velikonoční dílna, 20. 4. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS