19. 09.

Letošním Erbovním slavnostem počasí přálo. V sobotu 17. 9. probíhal program na tržišti na ulici Husitské a v parku na Slovanském náměstí. K vidění byly kromě mnoha stánků s volnočasovými aktivitami pro děti i stánky se suvenýry, mezi nimi i ten náš.

Výrobky našich těžce zrakově postižených klientů ze sociálně terapeutické dílny HapAteliér poutaly pozornost všech kolemjdoucích. Letos se opět nejvíce líbila batikovaná trička a novinka – zvonečky z keramické hlíny, jejichž formu vytvořila Božena Přikrylová. Jsou zdobeny novými glazurami a mají teplé a zářivé barvy. Každý zvonek vydává krásný jasný zvuk, lákající i ty, kteří moc nevidí. Korálkové náhrdelníky a náramky okouzlovaly mladé slečny, hliněné kuličky v batikovaných taštičkách se líbily klukům. Krasohledy umožnily starším návštěvníkům dohlédnout až do jejich dětství…

Společenské hry, upravené pro potřeby zrakově handicapovaných, přilákaly několik dětí. Člověče nezlob se poslepu bylo ovšem nad jejich ještě mladou a netrénovanou trpělivost – hru nestačily dohrát. Hned u vedlejšího stánku, patřícího Lize vozíčkářů, totiž začínalo divadlo, pohádka o Sněhurce, v níž hlavní postavy ztvárnili asistenční psi.

Simulační brýle, obrázky zrakových vad a některé kompenzační pomůcky překvapily ty návštěvníky, kteří se chtěli o naší společnosti a o naší práci dozvědět víc.

Mnozí kolemjdoucí si náš stánek pamatovali z loňských Erbovních slavností a jejich úsměvy a zájem nám byly milou odměnou.

Fotogalerie

Erbovní slavnosti v Brně-Králově Poli, 17. 9. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS