15. 09.

Během prázdnin nám přišla tradiční pozvánka na sportovní hry Chrlická žaba, letos už   6. ročník. Samozřejmě je nemyslitelné, abychom při takové události chyběli, proto se ve středu 14.9. sešlo 5 nadšených a odvážných sportovců se svými doprovody a společně jsme vyrazili do Chrlic.

Slavnostní zahájení se konalo na zahradě, kde byl za tónů písně We are the Champions zapálen „olympijský oheň“ se šesti pochodněmi. Této důležité role se zhostily 1. a 2. místostarostka městské části Brno – Chrlice.

Pak už se družstva rozeběhla k připraveným stanovištím podle předem daného pořadí. Náš tým – TyfloCentrum Brno, o.p.s. se sloučil s týmem odbočky SONS Brno – střed a jako první disciplína nás čekala jízda na dvojkole. Fandili jsme, povzbuzovali a snažili se vytvořit opravdu sportovní atmosféru. Další disciplina byla skok do dálky z místa. Nejdelší skok našeho týmu byl cca 2 metry. Z parku jsme se přesunuli zpět do zahrady, kde jsme změřili síly v šipkách. Protože už se pomalu blížilo poledne, rozhodli jsme se pro pauzu a dali si svačinu, abychom měli sílu na zbývající discipliny.

Náš plán vyšel. V hodu koulí, hodu granátem a kuželkách se nám náramně dařilo. Je vidět, že kuželky pravidelně trénujeme.

Co jsme si ale nemohli naplánovat bylo počasí, které nás od kuželek vyhnalo a déšť už nás po zbytek dne nepustil ven. Jídelna byla neustále plná sportovců, tak jsme čekání využili k návštěvě místních dílen – keramické, košíkářské a textilní, kde se nám pracovníci velmi ochotně věnovali a každý nám povyprávěl, jak uživatelé v dílně čas tráví, čemu se věnují a kam jejich výrobky dále putují. Nejvíce nás zaujala keramická dílna, kde jsme si osahali každý výrobek, který byl v dosahu.

Oběd se přiblížil, siestu jsme prožili při živé muzice ve společenském sále a nakonec přišlo dlouho očekávané vyhlašování výsledků.

Přišla spousta hostů, bylo připraveno neuvěřitelné množství cen a medajlí a celé vyhlašování mělo slavnostní atmosféru. Umístění sportovců vyhlašovala, jistě všem známá, Šárka Kašpárková.

Děkujeme ÚSP Chrlice za pozvání k soutěžení, organizaci celého dne a všem zúčastněným za příjemnou atmosféru.

Náš tým si akci velmi pochvaloval a už teď se všichni těšíme na další ročník Chrlické žaby. Sportu ZDAR!

Fotogalerie

Chrlická žaba, 14. 9. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS