27. 02.

V pátek 24. února jsme měli možnost společně s našimi klienty navštívit prostory Café PRÁH, kde se konala brainstormingová beseda na téma „Jak to chodí v Café PRÁH“.

Café PRÁH je tréninková kavárna Sdružení PRÁH, kde obsluhují lidé s duševním onemocněním. Hlavním smyslem jejího založení byla možnost nácviku pracovních dovedností a zvládání pracovní zátěže, která je srovnatelná se zaměstnáním v běžných podmínkách.

Po příchodu do kavárny nás zaměstnanci přátelsky přivítali a proběhlo vzájemné seznámení. Klienti si objednali kávu, čaj, někdo i sladké palačinky, prostě to, na co měl kdo chuť. Jakmile nás zaměstnanci obsloužili, připojili se k nám a naši klienti tak měli možnost pohovořit s nimi o jejich zkušenostech a zážitcích z provozu. V průběhu brainstormingového setkání padlo i srovnání kavárny PRÁH a kavárny POTMĚ, která je známá i mezi širokou veřejností, především díky zájmu médií. Na konci našeho setkání projevili klienti velký zájem o to, vyzkoušet si někdy práci v takovémto prostředí. Nejvíce je lákal velký kávovar, ze kterého se linula krásná vůně čerstvě pomleté kávy.

Hlavním účelem tohoto setkání bylo ukázat našim klientů, že i lidé se zdravotním postižením mohou vykonávat plnohodnotné povolání jako většina lidí a dát jim tak motivaci znova se začlenit do pracovního procesu.

Celou akci si naši klienti nesmírně pochvalovali, je proto velmi pravděpodobné, že někdy v budoucnu setkání opět zorganizujeme.

Brainstormingové setkání se konalo v rámci projektu „Slepotou život nekončí“, který je financován z evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS