13. 04.

Období velikonočních svátků si klienti a sociální pracovníci vyškovského TyfloCentra  na Velký pátek 6. dubna 2012 zpříjemnili návštěvou pavilonu Anthropos, který je součástí Moravského zemského muzea. Ještě předtím, než jsme zavítali do života pravěkých lovců mamutů, zaujala nás výstava o dobývání Austrálie a o životě australských domorodců.

Výpravou po pravěku nás provázel pan Mgr. Lukáš Šín, který nás seznámil s vývojem člověka na zemi, přičemž každou naši zastávku dějinami země okořenil poutavým výkladem, který vždy doplnil o zajímavé informace, které se v žádné učebnici dějepisu nedočteme. Naši první zastávkou byla expozice pravěkých zvířat, naší pozornosti tak neunikl pravěký medvěd, lev, liška a jiná zvířata. Na dalších stanovištích nás postupně pan Mgr. Šín zasvětil do jednotlivých etap vývoje člověka a klienti si také mohli hapticky prohlédhnout některé nástroje, které člověk v pravěku používal ke svému životu a mnohé další.

Ovšem nejvíc se všichni těšili na legendární dominantu celého muzea, kterou je vycpaný mamut s mládětem. Průvodce nám vysvětlil, že vystavený exponát je jen maketa, protože pravý mamut nešťastnou náhodou shořel při natáčení televizního dokumentu.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat panu Mgr. Lukáši Šínovi za velmi zajímavý a užitečný výklad, který nejen, že posluchače pobavil, ale také obohatil o spoustu nových poznatků.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS