11. 04.

Další ze série besed v prostorách TyfloCentra Břeclav se uskutečnila v úterý 10. dubna. Šest klientů v seniorském věku, kteří trpí vážnými poruchami vidění, si přišlo poslechnout něco o třídění odpadů a také o tom, jaký systém třídění mají ve svém městě.

 

Informace si s pomocí internetu a měsíčníku Radnice připravila sociální pracovnice. Uvedla důvody, proč je důležité třídit odpadky a současně vyvracela klientům mýty, že u třídění jde o krátkodobou „módu“ nebo záležitost mladých lidí. Když si všichni společně zopakovali, jaké suroviny lze z běžného domácího odpadu separovat a jaké barevné kontejnery se na co používají, pustili se do rozebírání „co kam“.

 

„Po teoretickém úvodu přišla na řadu i praktická část, kdy jsme vysypali doprostřed stolu obaly od různých potravin, s nimiž se klienti mohou nejčastěji setkat ve svých domácnostech, a nad každým kouskem diskutovali. Objevili jsme i několik chytáků,“ popsala interaktivní aktivitu Jiřina Falková. Klientům zamotaly hlavu nejvíce obaly od kartonových nápojů, které se tváří jako papír, ale uvnitř skrývají hliníkovou a plastovou vrstvu. Podobné to bylo s obalem od taveného sýru, který jsme rozebrali na hliník, papír a plast podobně jako krabičku od cigaret. „Mám z toho hlavu jako balón,“ konstatovala jedna z klientek a z besedy odcházela s předsevzetím lépe třídit plasty, když už ví jak a dokáže mezi ně zařadit kelímek od jogurtu, sáček od bonbónů i sešlápnutou PET láhev.  

 

Aktivity se v břeclavské pobočce TyfloCentra konají každé úterý a zapojit se může každý dospělý s těžkým postižením zraku. Více informací na tel. čísle 774 715 106 nebo e-mailu breclav@tyflocentrumbrno.cz .

Fotogalerie

Beseda o třídění odpadu, 10. 4. 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS