2. 05.

Krásný slunný den 17. dubna 2012 si klienti a sociální pracovníci vyškovského TyfloCentra zpříjemnili nevšedním zážitkem, kterým byla návštěva hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů ve Vyškově. Naše první kroky vedli do garáží hasičů, kde nás už očekávali členové sboru dobrovolných hasičů v čele se svým velitelem panem Vojtěchem Surákem, který nám byl velmi příjemným průvodcem po celé odpoledne.

Po krátkém představení tohoto sboru už na nás čekala prohlídka hasičských vozů i s jejich vybavením, které musí hasiči vozit ke každému zásahu. Klienti si tak mohli hapticky prohlédnout například, hadice, proudnice, ventilátory vysoušeče a jiné součásti hasičského vybavení, ke kterému nám pan Vojtěch Surák podal odborný výklad. Klienti si mimo jiné mohli na vlastní kůži vyzkoušet, poponést na zádech i dýchací přístroj a vžít se tak zčásti do situace hasičů, kteří s těmito přístroji často pracují. Všichni přítomní tak zjistili, že i když to na první pohled může vypadat jednoduše, není to žádná legrace. Mohli jsme se také posadit do hasičských aut. Po důkladném seznámení s hasičskou technikou jsme se mohli v klidu přesunout i do ostatních prostor zbrojnice a poznat tak i zázemí hasičů, které slouží k odpočinku a přípravě mužstva.

Největší obdiv a to hlavně ze strany přítomných žen, sklidila nově vybudovaná prádelna a sušárna výstroje. Po celou dobu prohlídky pan Surák vyprávěl zajímavosti ze života hasičů. Dozvěděli jsme se také, co všechno musí člověk zvládnout, když se chce k hasičům přihlásit a jaké nástrahy na něho mohou číhat v terénu. Pan Surák musel také odpovídat na řadu zajímavých dotazů od klientů a podle jejich ohlasů pro všechny byla návštěva hasičské stanice, nejen zajímavým zpestřením, ale přinesla nám také mnoho užitečných informací a rad, jak se v krizové situaci zachovat.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat nejen panu Vojtěchovi Surákovi, ale všem dobrovolným hasičům z Vyškova a popřát hodně štěstí při jejich namáhavé práci, které věnují veškerý svůj volný čas a odhodlání pomáhat lidem v těžkých situacích při záchraně života a majetku.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS