27. 04.

I když se už od rána honily mraky a foukal studený vítr, sešli jsme se s našimi klienty na zastávce ZOO, odkud vedla naše plánovaná trasa. Autobusem jsme se nechali svézt do nedaleké obce Jinačovice, odkud jsme pokračovali po červené značce po polní cestičce. Tady se do nás hodně opíral vítr, takže jsme všichni uvítali, když nás cestička zavedla do lesa, hezky do závětří.

Chvíli jsme stoupali do kopce než se před námi objevila nádherná vyhlídka na Rozdrojovice a nedalekou přehradu. Využili jsme tedy dřevěného posezení a pustili se do našich svačin. Po přestávce jsme se vydali opět na cestu. Stezka tentokrát vedla do údolí, kde se rozprostírala malá mýtinka a několik rekreačních chatek. Cesta nás dovedla až na náměstí do Rozdrojovic k dalšímu ukazateli. Nyní jsme následovali zelenou turistickou značku, která nás naváděla do dalšího kopce na jehož konci jsme si udělali další přestávku, ke které jsme využili místní malé hřišťátko s houpačkami, na kterých jsme si mohli odpočinout.

Jak to tak většinou bývá, po cestě do kopce následuje cesta z kopce. Ta naše, lemovaná stromy a malými chaloupkami, směřovala k přehradě. Tady jsme se napojili na naučnou stezku, která nám řekla mnohé o místní fauně i flóře.

Pomalu ale jistě jsme se blížili k cíli. Ještě jsme se zastavili u několika tabulí naučné stezky, až jsme dorazili na hráz. Tady jsme výlet zakončili. Po slavnostním předání darů za jubilejní počet dosažených kilometru a po předání odměn jsme si ještě chvíli povídali a poté se rozloučili a každý se vydali ke svým domovům.

Celý výlet nám přálo počasí, občas se na nás usmálo i sluníčko. Všichni zúčastnění měli veselou náladu a tak se vycházka velice vydařila. Těšíme se na další společné setkání a další zdolané kilometry.

Procházky pořádáme pravidelně dvakrát do měsíce a budeme velice rádi, když se k nám přidáte. Více informací o turistické lize.

Fotogalerie

Výlet z Jinačovic na přehradu, 24. 4. 2012


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS