8. 06.

V úterý 21. února jsme se sešli v prostorách znojemského TyfloCentra, abychom zahájili další z řady akcí konaných v rámci projektu Slepotou život nekončí. Pro ty, kdo se potýkají každý den s obtížemi, které jim způsobuje jejich zrakové postižení. Pro ty, kdo se zajímají o novinky z oblasti optických pomůcek a kdo chtějí být informováni o sortimentu těchto kompenzačních pomůcek…. Pro ty všechny byla určená beseda  o pomůckách, které často značnou měrou usnadňují život, ale i práci lidem s těžkým zrakovým handicapem.

     Besedou nás provedl pan Jaroslav Kavan, pracovník firmy Sagitta, který přivezené pomůcky nejdříve představil a poté už jsme se mohli pustit do praktického zkoušení. Nechyběla řada dotazů na pana besedujícího, co se týká možností využití předvedených pomůcek. Byly připravené příložní lupy, lupy s podstavcem, lupy s osvětlením a další, ale nejvíce z celého prezentovaného sortimentu zaujala klienty pomůcka s názvem Read Easy+. Při seznamování s tímto čtecím zařízením jsme zjistili, že se dá snadno ovládat a že je možné ji docela dobře využít pro čtení knih a větších vazeb, ale i nejrůznějších dokumentů či čtení textu z kulatých předmětů. Myslím, že tato beseda byla dobrou inspirací pro všechny, kteří hledají cesty jak být co nejvíce samostatní, jak v domácnosti tak i v zaměstnání.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS