8. 06.

V březnu jsme se opět sešli v hojném počtu při Motivačním a podpůrném setkání Na Věčnosti. Tentokrát byly hlavním tématem setkání v rámci projektu Slepotou život nekončí kurzy pracovní rehabilitace, které od dubna připravujeme ve Znojmě.

Jako první proběhne kurz Pracovně právní minimum. Pro účastníky kurzu jsou připraveny ucelené  informace z oblasti pracovního práva – dozví se, kdo je uchazečem o zaměstnání, jak vzniká pracovní poměr a informace o zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Následovat bude kurz První kontakt se zaměstnavatelem, v průběhu kurzu si účastníci osvojí základy verbální a neverbální komunikace, oslovování potenciálního zaměstnavatele a také to, jak se připravit na osobní pohovor.

V květnu nás čeká ještě jeden kurz a to kurz Telefonování, zde se účastník naučí základní zásady přípravy a realizace telefonického rozhovoru a jejich uplatnění při hledání zaměstnání.

V červnu pak připravujeme kurz Životopis a motivační dopis, který bude probíhat opravdu prakticky. Každý účastník si zde zkusí vytvořit vlastní životopis a motivační dopis, podle jasných pravidel, s kterými ho seznámí lektorka kurzu. Tyto dokumentu pak může účastník využít při budoucím hledání zaměstnání.

Už v průběhu setkání někteří klienti projevili o kurzy zájem a přihlásili se na ně, s dalšími jsme se pak dohodli na individuální schůzce, kde se s kurzy podrobněji seznámí. Těšíme se na další motivační a podpůrné setkání s klienty, které proběhne v září.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS