4. 07.

Teploměry ukazují vysoké teploty, koupaliště jsou plná a i kalendář nasvědčuje příchodu prázdnin. Ano, je tu červen, šestý měsíc gregoriánského kalendáře, kdy začíná na severní polokouli léto. Název měsíce je odvozován různými způsoby, někteří tvrdí, že jeho původ je v červenání ovoce a jahod typické pro tuto dobu. Jiní zase přikládají význam jména červům, kteří v tomto období dělají škody na ovoci. V měsíci červnu se též slaví Mezinárodní den dětí.

Naší cílovou skupinou jsou však soby starší 15 let, kteří se také občas rádi vrátí do období dětství, i když jen ve vzpomínkách. Tuto možnost jsme jim umožnili v rámci výtvarné dílničky s náhvem „Motýlení aneb Motýli z papíru“, kdy jsme si v prostorách kanceláře z barevných papírků vytvořili krásný veselý hmyz.

Abychom získali nové informace a dozvěděli se novinky z oblasti pracovního práva, změny zákona o zaměstnanosti a mnoho dalšího, absolvovali jsme kurz pracovní rehabilitace „Pracovně právní minimum“. Tento kurz se konal v rámci projektu Slepotou život nekončí.

Čokoláda patří mezi nejlahodnější a nejpopulárnější pokrmy na celém světě. I naši klienti si rádi „smlsnou“ na tomto lahodném pokrmu a proto jsme navštívili výstavu „Čokoládové mámení“, kde jsme mohli zapojit všechny smysly: čich, hmat a chuť.

Také jsme se naposled v tomto „školním roce“ setkali s očním lékařem MUDr. Liborem Němcem, který nám přišel popovídat moudra na téma „Oko a pilíře zdraví“.

V červnu se také konalo druhé setkání nad oblíbenou knihou v rámci akce Čtenářský klub aneb učení za školou, kdy jsme s klienty pokračovali v četbě knih, které si sami vybrali.

Na přání klientů byla uspořádána odveta souboje se zákeřnými kuželkami a to na bowlingové dráze v restauraci U Prcka. Akce se vydařila, celé odpoledne nás provázel smích a i medaile byly.

Závěr měsíce byl věnován akci „Vítání prázdnin s opékáním špekáčků“. Společné chvíle jsme prokládali historkami z dětství a vzpomínkami na proběhlé akce.

 

Krásné léto všem!!


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS